Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Fizetési megoldás

Kerékpáros biztonság mindenek felett

Ahogy autóvezetőként sem ülünk gépjárművünkbe anélkül, hogy megtennénk a kötelező óvintézkedéseket, úgy bicajra pattanni is csak ésszel szabad. Amellett, hogy ez a biztonságunk miatt különösen fontos, gondolnunk kell másokra is, hiszen a közlekedés egyik alapja, hogy nemcsak magunkra, de másokra is odafigyelünk.
Bringánk rendszeres karbantartása mellett figyelnünk kell arra is, hogy kerékpárunkhoz időben beszerezzük a kötelező kerékpár kiegészítőket is, illetve azokat a plusz dolgokat, amik a biztonság mellett a kényelmünket is szolgálják.

Légy előrelátó, és gondolj a biztonságra!

Kerékpárodhoz mielőbb szerezd be a következő felszerelést:

 

 • Küllőprizma
  Azért, hogy oldalirányból is jól látható legyél, szükséged lesz küllőprizmákra. Az első keréken legalább két darabra, aminek színe legyen borostyánsárga, de ez kiváltható akár azzal is, ha a külső gumi oldala reflexcsíkos.

 

 • Fényvisszaverő első és hátsó prizma
  Az előírtaknak megfelelően bringádon legyen fényvisszaverő prizma is: fontos, hogy előre fehér kerüljön, míg hátra piros színű.

 

 • Első és hátsó lámpa
  Szintén alapfelszerelés, ami nélkül rendkívül balesetveszélyes elindulni, hiszen gyakorlatilag olyan, mintha láthatatlan lennél. Ha autósként bosszantott már kivilágítatlan kerékpár, tudhatod, hogy mennyire fontos ezeknek a lámpáknak a megléte. Ahogy a fényvisszaverő prizmáknál, úgy a lámpáknál is lényeges, hogy az első fehér vagy sárgás fényt adó legyen, míg a hátsó lámpa minden esetben piros. Ezek kiválthatóak az ezt helyettesítő villogókkal is.

 

 • Csengő
  Nem, egyáltalán nem ciki, ha a bicajodon csengő is van. Ha rendszeresen közlekedsz kerékpárral, megszokhattad, hogy néha kerülgetned kell a járókelőket a bicikliutakon. Ahelyett, hogy folyton rákiabálnál a gyalogosokra, használd a csengőd, hogy tudják, közeledsz!

 

 • Fényvisszaverő mellény
  Rossz látási viszonyok mellett vagy lakott területen kívül a fényvisszaverő ruházat életet menthet. A kivilágított országúton mellény nélkül közlekedni fokozottan balesetveszélyes, de városi tekerésnél is ajánlott sötétedés után, hogy használj ilyet.

 

 • Első és hátsó fék
  Jó, elsőre lehet, hogy megmosolygod, hiszen ki az, aki fékek nélkül indul útnak? Nyilván ezek a bringák alapfelszerelései közé tartoznak, azonban meglétük még nem garantálja a teljesen biztonságos közlekedést. Ha a fékek nem fognak jól vagy akár csak az egyikük nem működik megfelelően, az már is tucatnyi problémát vonhat maga után, és az csak a kezdet, hogy nem tudsz majd megállni…

 

Ajánlott kiegészítő felszerelés a kerékpárodhoz:

 • Kerékpáros bukósisak
  Használata nem kötelező, azonban melegen ajánlott, hogy a bicajos kiegészítőid között ez is ott legyen. Ma már egyáltalán nem megmosolyogtató, ha valaki bringás sisakkal közlekedik. A biciklis sisak trendi kiegészítő is lehet, hiszen számtalan színben és típusban kapható. Amellett, hogy praktikus, jól is néz ki, szóval egyáltalán nincs rajta semmi szégyellnivaló. Érdemes félretenned minden hiúságodat, hiszen ez is sokszor életet menthet.

 

 • Biciklizár/lakat
  Bár ez nem a személyes biztonságodat óvja, de a kerékpárodét mindenképp. Spirál zár vagy U-alakú lakat? Bármelyik mellett is dönts, csak jól járhatsz velük!

 

 • Visszapillantó tükör
  Visszapillantója nemcsak az autóknak lehet, mert léteznek bicikli kormányra szerelhető tükrök is, amik megkönnyítik a dolgodat, hogy a hátad mögé is láss.

 

 • Sebességmérő/kilométeróra
  Egy profi kilométeróra vagy stopperóra akkor jön igazán jól, ha a felhőtlen bicajozás mellett az is fontos, hogy mennyit és milyen tempóban tekersz.

 

 • Könyök- és térdvédő
  Főleg gyerekeknek ajánlott ez a két tartozék a biztonságos közlekedés miatt. Ha ezeket tervezed megvásárolni, nem érdemes kompromisszumot kötnöd minőség szempontjából. Nem éri meg a gyerek biztonságán spórolnod!

 

 • Sárvédő
  Alapfelszerelésnek tűnhet, azonban jó, ha biciklisként tudod, nem minden kerékpárhoz jár sárvédő. Bicajod típusának megfelelően viszont utólag is beszerezheted a terméket. Ha az esős idő se tántorít el attól, hogy bringára pattanj, akkor a sárvédőnek is biztosan hasznát veszed majd.

 

 • Kulacs/kulacstartó
  Nem csak tikkasztó hőségben jön jól, ha elérhető közelségben van egy palack víz bicajozás közben. Ahelyett, hogy a táskádban cipelnéd magad után, használj kulacstartót megfelelő kulaccsal!

 

 • Bicikli kosár
  Miért kerül a kosár a biztonságos kerékpározás kategóriájába? Ha Te is rendszeresen jársz bevásárolni bicajjal, ismerheted a túlságosan megpakolt bicaj esetét az egyensúlyozással… Szerelj kerékpáros kosarat járgányod elejére vagy hátára!

 

Ne bízz a jó szerencsében és abban, hogy Te úgyis mindent megúszol! A testi épséged nem játék, így mérlegelj, mielőtt könnyelműen legyintenél, hogy ezekre neked úgysincs szükséged – rendelj kerékpár webshopunkból!

Webáruház készítés