Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Fizetési megoldás

RAL színskála - egyedi kerékpárokhoz

Cégünk az egyedi kerékpárokat porfestéses eljárással készíti.

 

Hogyan is működik? Hogyan készül a porfestett kerékpár? 

A szinterezés az ipari felület megmunkálási folyamatok egy komplett csoportja, mely folyamatok során egy anyagot finom por formájában hőhatásnak teszünk ki és ennek hatására az adott anyag kémiai szerkezete megváltozik, így egy stabil, hálószerű szerkezet (filmréteg) jön létre. A köznyelvben a porfestést vagy porszórást gyakran nevezik szinterezésnek. Azt a megmunkálási módszert nevezzük így, amely során a műanyag alapú festéket száraz por formájában visszük fel a festendő felületre, majd beégetjük, azaz hőhatásnak tesszük ki. Ez kb. 13-15 percig tart és 175-195 Celsius fokot jelent. Ez festék fajtától, de még attól is függhet, hogy matt vagy fényes lesz a festett felület végeredménye. Az anyag olvadáspontig melegítve a por alapú festék megolvad, majd felveszi a térhálós szerkezetet a festendő felületen, így egy egyenletes, vékony lakkréteget képez rajta. A porfestés az egyik legfiatalabb felületvédelmi eljárás manapság, amit a legtöbb kerékpár gyár is már használ. Hazánkban jelenleg a Neuzer-nek és a Koliken kerékpár gyárnak van ilyen festő műhelye, mint a mienk.

Az elektrosztatikus festés során a por állagú festék részecskéit elektromos töltéssel látjuk el, melyet a vezetőképes, szintén elektrosztatikus töltéssel ellátott fém felület a festési eljárás során magához vonz. A kemencében történő beégetés folyamán a felületre tapadt porfesték térhálósodik, így egy rendkívül tartós, hőálló, rugalmas és homogén felületi bevonatot kapunk. Az elektrosztatikus festési folyamat a felület tisztításával és előkezelésével kezdődik, amely mechanikus és vegyi eljárással is történhet. Nálunk Gyulán ez géppel történő homokszórást jelent, amit egy Atlas Copco csavar kompresszorral végzünk, majd kézi csiszolással fejezzük be, hogy valóban tökéletes legyen a felület. Ezt követi maga a porfestés fázisa.

A szinterezés - porszórás módszere számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, oldószeres, fényező által készített festéssel szemben:

  • környezetbarátabb megoldás
  • gazdaságos festést tesz lehetővé
  • gyors és termelékeny
  • esztétikus megoldás
  • tartós, hőálló

 

Egy egyedi kerékpár esetén nézzük, mit lehet és mi javasolt. Természetesen minden festhető ami fém és nem olvad el a kemencében. Mégis vannak olyan alkatrészek, amit nem javasolunk. Az egyik ilyen elem a küllő, mivel a kerék fűzése is nálunk készül, így könnyen meg tud sérülni. Javasoljuk, hogy azt vagy natúr küllősen hagyjuk, vagy fekete küllővel építsük. A másik 3 apró elem pedig a nyeregcső, kormányszár és a kormány. Ezek folyamatos méretre állítása és szükössége miatt nagyon könnyen meg tud sérülni. Hosszú távon azt javasoljuk, hogy maradjon gyári állapotban.

 

Javasolt szinterezett felület: kerékpár váz és villa, felni, sárvédő, láncvédő, csomagtartó, agy, egy-egy fajta hajtómű

Figyelem!

Előfordulhat, hogy a monitoron a felbontás, és a beállítások következtében eltérnek a színek a hiteles RAL színskálától!

 

Cégünk EGYEDI kerékpárok építésével is foglalkozik. Ebben a kategóriában a kínálat egyre bővül, de természetesen előfordulhat olyan kerékpár, olyan vázforma is, ami még nincs feltöltve. Kérem érdejlődjenek más fajta gyári kerékpárok átfestése, átalakítása ügyében is. Kérem e-mailben vegyék fel velünk a kapcsolatot és próbálunk segíteni!     <<-- Egyedi kerékpár kategória

 

Webáruház készítés